PROFYSIO & Health Center    tel. (0034) 86551 7541
Gezond worden en Gezond blijven    /  To become healthy, and stay healthy 

Psychologie en Coaching -  Evelien von Eije

Mijn werkwijze is voornamelijk praktisch van aard. Ik vind het belangrijk aan te sluiten bij de cliënt en mijn motto is dan ook: “Doen wat werkt!”

Alle behandelingen komen voor vergoeding door de Nederlandse zorgverzekering in aanmerking.  Voor een afspraak neemt u contact op met tel. (0034) 86 551 75 41 of via info@profysio.es 

De behandeling

Ik ben GZ-psycholoog en werk met verschillende methodieken, voornamelijk de cognitieve gedragstherapie, indien nodig voeg ik andere methodieken in de behandeling toe.

Binnen mijn werkzaamheden is het mogelijk de intensiteit van de behandeling vorm te geven, van een meer coachende vorm van behandeling tot een therapeutische behandeling.

 

EMDR

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing, en is een effectief bewezen behandelmethode om nare ervaringen te verwerken.

EMDR is in 1989 door Francine Shapiro ontwikkeld om traumatische gebeurtenissen te verwerken. Inmiddels is er steeds meer wetenschappelijke ondersteuning dat EMDR ook goed ingezet kan worden bij andere problemen en klachten, zoals bijvoorbeeld angststoornissen, de gevolgen van meervoudige traumatisering en chronische pijn. Ook wanneer iemand last heeft van een negatief zelfbeeld kan EMDR als onderdeel van een behandeling worden toegepast.

Zie ook de website www.emdr.nl

Cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie is een combinatie van gedragstherapie en gesprekstherapie. Een van de grondleggers van deze therapie, de Amerikaanse psychiater Aaron T. Beck, ontwikkelde een theorie en een behandelingswijze waarbij de cognities van de cliënt centraal staan: zijn gedachten, fantasieën, herinneringen en zijn opvattingen over gebeurtenissen.

Cognitieve gedragstherapie is een van de meest toegepaste behandelvormen in Nederland. Het is een kortdurende, gestructureerde therapievorm die op het heden en de toekomst is gericht. Het verhaal van de cliënt is van belang. Samen met de therapeut dient u te ontdekken hoe de 'foute' denkgewoonte is ontstaan. Door trainingen in de behandelkamer, in het echte leven en door huiswerk komt u tot nieuwe gedachten en positiever gedrag.

Zie ook de website www.vgct.nl/website/publieksinfo/algemeen

 Speciale behandeltrajecten 

 Tezamen met fysiotherapeut Rob Krikke biedt ik speciale behandeltrajecten die bestaan uit een reeks van psychologie consulten en fysiotherapie behandelingen die bijdragen aan uw herstel. Al dan niet in combinatie met een voedingsprogramma van Cure4Life.

- Chronisch Pijn Programma

- Burn-Out preventie en behandeling

- Afslank Programma

Staat uw programma hier niet bij? Neemt u gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor integrale behandeltrajecten.